Kosketusanturit työstökoneisiin

HEIDENHAINin kosketusanturit on suunniteltu käytettäväksi työstökoneissa, erityisesti jyrsinkoneissa ja työstökeskuksissa. Kosketusanturit vähentävät asetusaikoja, lisäävät koneen käyntiaikaa ja parantavat viimeisteltyjen työkappaleiden mittatarkkuutta. Asetus-, mittaus- ja tarkastustoiminnot voidaan suorittaa manuaalisesti tai - useimmissa CNC-ohjauksissa - niitä voidaan ohjata NC-ohjelmalla.

HEIDENHAIN kosketusanturit sisältävät koko joukon teknisesti vakuuttavia ominaisuuksia. Näitä ovat mm. kosketukseton optinen sensori, puhalluskanavat mittauskohdan puhaltamiseksi puhtaaksi, mittakärjelle sallittu suuri poikkeutuskulma, sekä kärkeen integroitu murtokohta.

Tehokas törmäyssuoja

TS 460-anturin mekaaninen törmäyssuoja työkalukartion ja kosketusanturin välissä antaa lisäsuojaa kosketusanturin rungolle. Jos kosketusanturin runko törmää kevyesti työkappaleeseen tai kiinnittimeen, mekaaninen törmäyssuoja joustaa ja samalla katkaiseen ready-signaalin ohjaukselta ja ohjaus pysäyttää koneen. Näin virheellinen kallistusliike ei johda suuriin vaurioihin. TS 460-anturin törmäysuoja kompensoi pieniä törmäyksiä ja estää suurempien vaurioiden synnyn karalle tai muille koneen osille.  

Signaalin siirto radiolla tai infrapunalla

TS 460 ja TT 460 -anturit toimivat sekä infrapuna- että radiosignaalilla. Käyttöön valitaan parhaiten koneistusympäristöön sopiva. Infrapunavastaanotto soveltuu parhaiten koteloituihin koneistustiloihin ja sillä saavutetaan paras tarkkuus ja tiedonsiirtonopeus, kun taas pitkän kantaman radiovastaanotto sopii parhaiten suuriin, avoimiin koneisiin.

TS 750 kosketusanturi kaikkiin hiontasovelluksiin

Hionta on polku täydellisiín pintoihin. Mutta tämä edellyttää hiomaprosessien turvallista hallintaa ja työstöprosessin etenemisen sisäistä seurantaa. Juuri tähän tarkoitukseen HEIDENHAIN kehitti tarkan ja kestävän TS 750-työkappaleen kosketusjärjestelmän.  

Lue lisää