HEIDENHAIN ohjelmointiasemat ohjelmointiin ja harjoitteluun tietokoneella

Miksi ohjelmointiasema? 
Jokainen tietää, että voit tehdä ohjelmaa helposti HEIDENHAIN ohjauksella työstökoneellasi, jopa silloin kun koneistat toista kappaletta. Usein kuitenkin lyhyet asetus- ja muut työstötehtävät estävät pidemmät ja keskittymistä vaativat ohjelmointityöt. Ohjelmointiaseman avulla voit tehdä ohjelmointityöt aivan kuten koneellasikin, mutta ilman ympäristön melua ja keskeytyksiä.

Ohjelmien luominen
Ohjelmointiasemalla pystyt luomaan, testaamaan ja optimoimaan ohjelmia, joko HEIDENHAIN dialogikielellä, DIN/ISO-formaatissa sekä smarT.NC ohjelmointitavalla (iTNC 530). Ohjelmointiasema vähentää huomattavasti koneen seisonta-aikoja. Sinun ei tarvitse muuttaa tapaasi ohjelmoida - kaikki näppäintoiminnot ovat tuttuja. Ohjelmointiasemassa on sama näppäimistö kuin koneessasikin.

Testing of programs created offline
Of course you can also test programs that were written on a CAD/CAM system. The high-resolution program verification graphics help you even with complex 3-D programs to easily spot contour damage and hidden details.

Ohjelmien testaaminen
Ohjelmointiasemalla voit helposti testata myös CAD/CAM-järjestelmällä tehtyjä ohjelmia. Korkearesoluutioinen grafiikka auttaa löytämään vaativienkin 3D-ohjelmien muotovirheitä ja piilossa olevia yksityiskohtia.

Harjoittelu ja koulutus ohjelmointiasemalla 
Koska ohjelmointiasema perustuu samaan ohjelmistoon kuin koneen ohjauksen, sopii se ideaalisesti niin alkeisharjoitteluun kuin edistyneempäänkin harjoitteluun. Ohjelmointiasemassa on alkuperäinen HEIDENHAIN näppäimistö. Jopa testiajot ovat juuri niin kuin ne ovat koneessakin. Tämä antaa harjoittelijalle juuri sen kokemuksen, jota hän myöhemmin tarvitsee operoidakseen koneella turvallisesti. Koska ohjelmointiasemalla voidaan ohjelmoida niin DIN/ISO-formaatissa, HEIDENHAIN-dialogikielellä kuin smarT.NC muodossakin (iTNC 530), soveltuu se erinomaisesti oppilaitoksien NC-ohjelmointikoulutukseen.

Mitä ohjelmointiasemalla voi tehdä?
Ohjelmointiasemassa on kaikki samat ominaisuudet kuin työstökoneen ohjauksessakin, eli voit ohjelmoida

  • HEIDENHAIN dialogikielellä, DIN/ISO muodossa tai SmarT.NC muodossa (vain iTNC 530)
  • Graafisen tuen avustamana sekä ohjelmoinnissa, että ohjelman testauksessa.,
  • Kaikki käytännössä testatut TNC toiminnot, kuten FK- vapaan muodon ohjelmointi. 

Ohjelmointiasemissa käytetään alkuperäistä ohjauksen ohjelmistoa. Tämä takaa yhteensopivuuden. Ohjelmointiasemalla luodut koneistusohjelmat toimivat kaikissa vastaavalla ohjauksella varustetuissa koneissa. Ohjelmistoasema tulee mukauttaa vastaamaan koneen akselikonfiguraatiota.

Yksi etu vielä:
Ohjelmointiaseman ohjelmistossa on kaikki ohjelmisto-optiot sekä FCL-toiminnot (iTNC 530) avoinna veloituksetta. Ohjelmointiasemalla voit siis testata ohjelmisto-optioita ja uusia toimintoja ennen niiden mahdollista hankintaa, oli sitten käytössäsi lisenssiversio tai ilmainen demoversio.