Avoimet mittasauvat

Avoimet mittasauvat on suunniteltu kohteisiin, joissa vaaditaan erityisen suurta mittatarkkuutta.
Tyypillisiä sovelluskohteita ovat:

  • Puolijohdeteollisuuden mittaus- ja tuotantokoneet
  • PCB -ladontakoneet
  • Huipputarkat koneet
  • Erittäin tarkat työstökoneet
  • Mittakoneet, komparaattorit, mittausmikroskoopit ja muut tarkkuusmittalaitteet
  • Lineaarimoottorikäytöt

Absoluuttianturit

SarjaKuvaus
LICLIC avoimet absoluuttianturit soveltuvat pitkille mittausmatkoille 28m asti sekä suuriin liikenopeuksiin. Mitoitus ja asennus on yhtenevä LIDA 400 sarjan kanssa.

Anturit paikoitusarvo ulostulolla

SarjaKuvaus
LIP 200LIP 211 ja LIP 291 inkrementtianturit tuottavat paikoitustiedot suoraan paikoitusarvona. Sinimuotoiset signaalit interpoloidaan lukupäässä ja muunnetaan paikoitusarvoksi sisäisellä laskuritoiminnolla. Kuten kaikissa inkrementtiantureissa, absoluuttinen referenssi muodostetaan referenssimerkeistä.

Inkrementtianturit

SarjaKuvaus
LIP

Erittäin tarkkaan paikoitukseen

LIP sarjan antureille on ominaista erittäin pieni mittausaskel ja samalla erittäin korkea tarkkuus ja toistotarkkuus. Lukutekniikka perustuu valon interferenssiin ja asteikko DIADUR menetelmään.

LIF

Tarkkaan paikoitukseen

LIF sarjan antureiden asteikoissa on käytetty SUPRADUR menetelmää ja lukutekniikka perustuu valon interferenssiin. Korkea tarkkuus ja toistotarkkuus sekä asennuksen helppous yhdistyvät näissä antureissa. Anturissa on myös rajakytkimet sekä kotiaseman jäljitys. Erikoisversio LIF 481V soveltuu suurtyhjiösovelluksiin  10–7 bar (lisätietoa erillisessä tuotesivulla).

LIDA

Suurille liikenopeuksille ja suurille mittauspituuksille

LIDA sarjan anturit on erityisesti suunniteltu suurille liikenopeuksille jopa 10m/s asti. Ne ovat erityisen helppoja asentaa ja asennustapoja on useita. Asteikoissa on käytetty METALLUR menetelmää ja mallista riippuen aseteikkona on teräsasteikko tai lasi- tai lasikeraaminen asteikko. Niissä on myös rajakytkimet.

PP

Kahden koordinaatin mittalaitteet

PP mittalaitteissa on tasomainen DIADUR menetelmään perustuva vaihehila-asteikko kahteen suuntaan. Se mahdollistaa aseman määrityksen tasossa.

LIP/LIF/LIC

Suurtyhjiöön ja ultratyhjiöön (UHV)

HEIDENHAIN-standardianturit soveltuvat käytettäväksi alhaisissa ja keskinkertaisissa tyhjiöissä, mutta suurtyhjiö ja ultratyhjiö (UHV) asettavat paikoitusantureille erikoisvaatimuksia. Suunnittelulla ja materiaaleilla voidaan vaikuttaa siihen, että nämä vaatimukset täyttyvät. Lisätietoja: tekniset artikkelit: Linear Encoders for Vacuum Tecnology. Seuraavat anturit on erityisesti suunniteltu suurtyhjiöön ja ultratyhjiöön:

Suurtyhjiö: LIP 481V ja LIF 481V

Suurtyhjiö: LIC 4113 V ja LIC 4193 V

Ultratyhjiö: LIP 481U