LIC 4000 – Absoluuttinen avoin mittasauva

Absoluuttisen paikkatiedon lisäksi anturi tarjoaa korkean 1nm resoluution sekä nopean, täysin digitaalisen EnDat 2.2 -liitännän.

Absoluuttianturit lisäävät luotettavuutta ja turvallisuutta sillä ne tuottavat paikkatiedon heti päällekytkennän jälkeen, eikä referenssiin ajoa siten tarvita. Tästä syystä absoluuttianturit ovat sopivat erinomaisesti lineaarimoottorikäyttöihin. Sekä paikkatieto että kommutointi offset on tiedossa heti päällekytkennän jälkeen ja moottori saadaan välittömästi toimintavalmiiksi säätöpiiriin. Kriittisetkin toiminnot, kuten pystysuuntaisen lineaarimoottorin päällekytkentä tai toiminta hätäseis-tilanteissa, voidaan kontrolloida turvallisesti.

LIC 4000 anturin innovatiivinen lukutekniikka mahdollistaa jopa 27m mittapituuden, se sietää hyvin likaantumista ja tuottaa korkean resoluution myös suurilla liikenopeuksilla. LIC 4000 anturin mitoitus on yhtenevä LIDA 400 inkrementtianturin kanssa, joka on jo vakiinnuttanut asemansa markkinoilla. Mittajärjestelmän vaihtaminen absoluuttitekniikkaan on mahdollista, vain liitäntäelektroniikka pitää mukauttaa vastaavaksi.

HEIDENHAIN avoimille mittasauvoille on ominaista korkea tarkkuus, suuret liikenopeudet sekä asiakasystävälliset asennustoleranssit ja pienikokoiset lukupäät.