Uusi HR 550 FS Langaton käsipyörä

Mitä suurempi työstökone, sitä enemmän on hyötyä uudesta langattomasta HR 550 FS käsipyörästä. Sen avulla koneistaja pääsee helposti lähelle työstötapahtumaa ja voi pitää silmällä prosessia kokoajan. FS tulee sanoista ”Functional Safety” joka tarkoittaa, että käsipyörä täyttää kaikki asetetut turvallisuusvaatimukset. HR 550 FS sisältää tarvittavat turvakomponentit, kuten hätäseis-pysäyttimen sekä sallinta painikkeet. Käsipyörässä on akseliajopainikkeet ja kuusirivinen näyttö, joka kertoo tärkeää tietoa koneen tilasta ja toiminnoista sekä muun muassa radiokentän voimakkuuden. Jos koneistaja siirtää käsipyörän toiminta-alueen ulkopuolelle, se varoittaa siitä värisemällä.

Käsipyörässä on viisi ohjelmanäppäintä, joilla voidaan toteuttaa tärkeitä asetustoimintoja, esim. peruspisteen asetus tai M-toiminnon sisäänsyöttö ja toteutus. Lisäksi koneenvalmistajalle on varattu kuusi merkkivalolla varustettua näppäintä konekohtaisia toimintoja varten. Versiossa, jossa on käsipyörän mekaaninen askellus, voidaan liike per askel asettaa.

Miksi käsipyörä? CNC-koneita ei pitäisi olla ilman käsipyörää. Käsipyörän avulla voidaan manuaalisesti liikuttaa akseleita joko pyörällä tai suuntanäppäimillä työkappaleen asetuksessa. Se on yksinkertaisesti korvaamaton kosketustoiminnoissa ja peruspisteen asetuksessa.