Tietosuojalauseke

HEIDENHAIN Scandinavia AB kiittää kiinnostuksestasi yhtiötämme ja tuotteitamme kohtaan. Henkilötietojesi suojaaminen on meille tärkeää, ja haluamme, että koet olosi turvalliseksi käyttäessäsi verkkosivustoamme.

§ 1 Henkilötietojen keräämistä koskevat tiedot

(1) Verkkosivustomme käyttäjiltä kerättäviä henkilötietoja koskevat tiedot on esitetty jäljempänä. Henkilötietoja ovat kaikki tiedot sinuun henkilökohtaisesti liittyviä tietoja, esim. nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja käyttötottumuksesi.

(2) EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 4 artiklan 7 kohdan mukainen rekisterinpitäjä on

HEIDENHAIN Scandinavia AB
Storsätragränd 5
SE-127 39 SKÄRHOLMEN
Puh.: +46 (0) 8 531 933 50
Sähköposti: salesheidenhainse

(lue oikeudelliset tietomme osoitteesta https://www.heidenhain.fi/fi_FI/yritys/oikeudelliset-tiedot//).

Tietosuojaa koskevissa asioissa voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla yhteystiedoilla:

HEIDENHAIN Scandinavia AB
Storsätragränd 5 
SE-127 39 SKÄRHOLMEN 
Puh.: +46 (0) 8 531 933 50
Sähköposti: salesheidenhainse 

Rekisteröityjen oikeudet on selostettu kohdassa ”§ 2 Oikeutesi”.

(3) Kun otat meihin yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella, tallennamme antamasi tiedot (sähköpostiosoitteesi sekä mahdollisesti nimesi ja puhelinnumerosi) voidaksemme vastata kysymyksiisi. Yhteydenottolomake on tarjoamamme lisäpalvelu, jonka avulla voit ottaa meihin yhteyttä nopeasti ja helposti (oikeudellinen perusta on yleisen tietosuojadirektiivin 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Poistamme tässä yhteydessä muodostetut tiedot sen jälkeen, kun niitä ei ole enää tarpeen säilyttää, tai rajoitamme niiden käsittelyä, jos säilyttämiseen liittyy lakisääteisiä vaatimuksia.

(4) Jos käytämme tuotteidemme ja palvelujemme yksittäisiä toimintoja varten alihankkijana toimivia palveluntarjoajia tai jos haluamme käyttää tietojasi mainontatarkoituksiin, ilmoitamme sinulle yksityiskohtaisesti kyseisistä tapahtumista. Tällöin ilmoitamme sinulle myös säilytyksen kestoon sovellettavat kriteerit.

§ 2 Oikeutesi

(1) Sinulla on meitä kohtaan seuraavat sinua koskeviin henkilötietoihin liittyvät oikeudet:

– yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukainen oikeus saada pääsy tietoihin
– yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artiklan mukainen oikeus tietojen oikaisemiseen
– yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklan mukainen oikeus tietojen poistamiseen
– yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklan mukainen oikeus käsittelyn rajoittamiseen
– yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklan mukainen oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen sekä
– yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukainen vastustamisoikeus.

(2) Voit käyttää oikeuksiasi ainoastaan kirjallisesti (postitse lähetetyllä kirjeellä). Käytä ainoastaan seuraavaa osoitetta:

HEIDENHAIN Scandinavia AB
Data Protection
Storsätragränd 5
SE-127 39 SKÄRHOLMEN

Tarvitsemme tietoomme nimesi ja osoitteesi sekä asiakasnumerosi, jos sinulla on sellainen, sekä henkilötietojesi käsittelyn asiayhteyden. Jos nämä tiedot puuttuvat, emme voi todentaa henkilöllisyyttäsi emmekä voi taata yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisten oikeuksiesi toteutumista.

(3) Lisäksi sinulla on oikeus tehdä tietosuoja-asioista vastaavalle valvontaviranomaiselle valitus tekemästämme henkilötietojesi käsittelystä.

(4) Eräiden palvelujen, kuten uutiskirjeemme, Klartext-portaalin ja yksityisen alueen (Private Area), osalta sinulla on lisäksi mahdollisuus tarkastella tietoja itse ja muuttaa tai poistaa niitä tai pyytää niiden muuttamista tai poistamista.

§ 3 Henkilötietojen kerääminen käyttäessäsi verkkosivustoamme

(1) Jos käytät verkkosivustoa pelkästään tiedon hankintaan, esim. jos et rekisteröidy etkä lähetä meille mitään tietoja, keräämme ainoastaan selaimesi palvelimellemme lähettämiä henkilötietoja. Jos haluat tarkastella verkkosivustoamme, keräämme seuraavia teknisiä tietoja, joita tarvitsemme voidaksemme näyttää sinulle verkkosivustoamme ja varmistaaksemme vakauden ja turvallisuuden (oikeudellinen perusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta):

– IP-osoite
– kyselyn päivämäärä ja kellonaika
– aikavyöhyke-ero suhteessa Greenwichin aikaan (Greenwich Mean Time, GMT)
– kyselyn sisältö (tietty sivu)
– pääsyn tila / HTTP-tilakoodi
– tapauskohtaisesti lähetetty tietomäärä
– verkkosivusto, josta kysely on peräisin
– selain
– käyttöjärjestelmä ja sen käyttöliittymä
– selainohjelman kieli ja versio

(2) Edellä mainittujen tietojen lisäksi tietokoneeseesi asennetaan evästeitä vieraillessasi verkkosivustossamme. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita tallennetaan kovalevyllesi käyttämäsi selaimen yhteyteen. Niiden kautta välitetään tiettyjä tietoja evästeet asettaneelle toimijalle (tässä tapauksessa meille). Evästeet eivät voi käynnistää ohjelmia tai siirtää viruksia tietokoneeseesi. Niiden tarkoituksena on tehdä verkkopalvelusta helppokäyttöisempi ja yleisesti tehokkaampi.

(3) Evästeiden käyttö:
a) Tässä verkkosivustossa käytetään seuraavia evästetyyppejä, joiden laajuus ja toiminta on selitetty jäljempänä:
– istuntokohtaiset evästeet (ks. b)
– pysyvät evästeet (ks. c).

b) Istuntokohtaiset evästeet poistetaan automaattisesti sulkiessasi selaimen. Nämä ovat nimenomaisesti istuntokohtaisia. Niillä tallennetaan istunnon tunniste, jonka avulla samaan istuntoon voidaan liittää useita selaimesi lähettämiä eri kyselyjä niin, että tietokoneesi voidaan tunnistaa palatessasi verkkosivustoomme. Siten sinun ei esimerkiksi tarvitse rekisteröityä uudelleen joka kerta siirtyessäsi uudelle sivulle. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan kirjautuessasi ulos tai sulkiessasi selaimen.

c) Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti tietyn ajan kuluttua evästeen mukaan. Se, miten kauan eväste säilyy laitteessasi, riippuu kyseisen evästeen kestosta tai umpeutumispäivämäärästä sekä selaimesi asetuksista. Voit poistaa evästeet selaimesi turvallisuusasetusten kautta milloin tahansa.
Näiden evästeiden avulla verkkosivusto muistaa tietosi ja asetuksesi seuraavalla vierailukerrallasi. Tämä nopeuttaa ja helpottaa verkkosivustoon pääsyäsi, sillä sinun ei tarvitse esimerkiksi valita kieltä uudelleen.

d) Voit muuttaa selaimesi asetuksia haluamallasi tavalla, esim. kieltää kolmansien osapuolten evästeet tai jopa kieltää evästeet kokonaan. Huomautamme, että tällöin et pysty käyttämään kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja.

§ 4 Lisätoiminnot ja tarjonta verkkosivustossamme

(1) Sivustomme täysin informatiivisen käytön lisäksi tarjoamme erilaisia palveluja, joita voit käyttää kiinnostuksesi mukaan. Tätä varten sinun on yleensä annettava muita henkilötietoja, joita käytämme kyseisen palvelun tarjoamiseksi ja joihin sovelletaan edellä mainittuja tietojen käsittelyä koskevia periaatteita.

(2) Käytämme joskus henkilötietojesi käsittelyyn ulkopuolisia palveluntarjoajia. Nämä palveluntarjoajat on valittu huolellisesti, ja ne toimivat meidän toimeksiannosta antamiemme ohjeiden mukaisesti, ja niiden toiminta tarkastetaan säännöllisesti.

(3) Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jos tarjoamme tapahtumia, kilpailuja, sopimuksia tai vastaavia palveluja yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa. Lisätietoja saat henkilötietojesi syöttämisen yhteydessä sekä jäljempänä palvelun kuvauksen yhteydessä.

(4) Mikäli palveluntarjoajamme tai yhteistyökumppanimme toimivat Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisessa maassa, ilmoitamme sinulle tämän tilanteen seurauksista palvelun kuvauksessa.

§ 5 Tietojesi käsittelyn vastustaminen tai käsittelyä koskevan suostumuksen peruuttaminen

(1) Jos olet antanut suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa tämän suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyn luvallisuuteen ilmoitettuasi meille tästä suostumuksen peruuttamisesta.

(2) Sikäli kuin henkilötietojesi käsittely perustuu intressivertailuun, voit vastustaa käsittelyä. Tämä koskee tilannetta, jossa käsittely ei ole nimenomaisesti tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi seuraavassa esitettyjen kunkin toiminnon kuvauksen mukaan. Esittäessäsi tällaisen vastalauseen pyydämme sinua kertomaan syyn siihen, miksi emme enää saa käsitellä henkilötietojasi. Jos vastalause on kohtuullinen, selvitämme tilanteen ja joko lopetamme tietojen käsittelyn tai mukautamme sitä tai ilmoitamme sinulle pakottavat ja oikeutetut syyt tietojen käsittelymme jatkamiseen.

(3) Voit tietysti vastustaa mainontaa ja tietojen analysointia varten tehtävää henkilötietojesi käsittelyä milloin tahansa. Ilmoita meille vastalauseestasi ottamalla meihin yhteyttä seuraavaan osoitteeseen:

HEIDENHAIN Scandinavia AB
Data Protection
Storsätragränd 5
SE-127 39 SKÄRHOLMEN

Ottaessasi meihin yhteyttä vastalausetta varten ilmoita samalla nimesi ja osoitteesi sekä asiakasnumerosi, jos sinulla on sellainen.

§ 6 Uutiskirje

(1) Uutiskirjeestämme HEIDENHAIN info saat tietoa TNC-ohjauksiin sekä muihin tuotteisiin ja palveluihin liittyvistä kiinnostavista uutuuksista. Lisäksi uutiskirjeisiin voi sisältyä ajankohtaisia tietoja HEIDENHAINin järjestämistä kursseista ja tapahtumista. Rekisteröitymisen yhteydessä rekisteröitymislomakkeen lopussa on kohta, jolla voit vahvistaa suostumuksesi antamiesi tietojen käyttöön.

(2) Käytämme uutiskirjeissä usein kaksinkertaista tilauksen vahvistusmenettelyä. Tämä tarkoittaa, että rekisteröitymisesi jälkeen lähetämme ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa pyydämme sinua vahvistamaan uutiskirjeen tilauksen. Lisäksi tallennamme IP-osoitteesi ja rekisteröitymisen ja vahvistuksen päivämäärän ja kellonajan. Menettelyn tarkoituksena on todentaa rekisteröitymisesi ja tarvittaessa ilmoittaa sinulle mahdollisesta henkilötietojesi väärinkäytöstä.

(3) Vahvistuksesi jälkeen tallennamme antamasi tiedot uutiskirjeen lähettämistä varten. Oikeudellinen peruste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohta.

(4) Voit peruuttaa suostumuksesi uutiskirjeen lähettämiseen milloin tahansa ja lopettaa uutiskirjeen tilauksen. Voit ilmoittaa peruuttamisesta napsauttamalla sähköpostitse lähetettyyn uutiskirjeeseen sisältyvää linkkiä tai uutiskirjeen sähköpostiosoitetta.

§ 7 KLARTEXT-lehti

(1) KLARTEXT-lehdessä (kaksi numeroa vuodessa) kerromme HEIDENHAINin tuotteista ja palveluista ja annamme muita teknisiä tietoja. Lähetämme lehden sinulle, kun sinut on lisätty jakelulistaan.

(2) Rekisteröitymisen yhteydessä rekisteröitymislomakkeen lopussa on kohta, jolla voit vahvistaa suostumuksesi antamiesi tietojen käyttöön. Tallennamme antamasi tiedot lehden lähettämistä varten. Oikeudellinen peruste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen a alakohta.

(3) Voit peruuttaa suostumuksesi lehden lähettämiseen milloin tahansa ja siten peruuttaa lehden tilauksen. Voit peruuttaa suostumuksesi lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen [salesheidenhainse].

(4) Klartext-mobiilisovellus on tarkoitettu vain lehden visuaalista katselua varten. Klatrtext-sovelluksen käytön yhteydessä ei lähetetä mitään henkilötietoja.

§ 8 ”HESIS”-portaalimme käyttö

(1) Käyttöoikeushakemus tulee tehdä kirjallisesti (postitse). Saat myös käyttäjätunnuksesi ja salasanan postitse. Jos haluat käyttää portaaliamme, sinun on kirjauduttava portaaliin ja syötettävä käyttäjätunnus ja salasana.

(2) Jos käytät portaaliamme, käsittelemme tietojasi sopimuksen täyttämistä varten, kunnes poistat käyttäjätilisi kokonaan. Lisäksi tallennamme portaalin käytön yhteydessä antamiasi vapaaehtoisia tietoja, kunnes poistat tiedot itse. Oikeudellinen peruste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta. Muilla portaalin käyttäjillä ei ole pääsyä tietoihisi.

(3) Lisätietoja on rekisteröitymisen yhteydessä toimittamissamme käyttöehdoissa, ks.
https://www.heidenhain.fi/fi_FI/yritys/terms-of-use//.

§ 9 Piwik/Matomon käyttö

(1) Tietyissä tilanteissa verkkosivustomme käyttävät Piwik//Matomo-verkkoanalyysipalvelua verkkosivustojemme käytön analysointiin ja sivustojen jatkuvaan kehittämiseen. Kerättyjen tilastotietojen perusteella voimme parantaa palvelujamme ja tehdä niistä käyttäjän kannalta kiinnostavampia. Oikeudellinen peruste Piwik/Matomon käyttöön on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta.

(2) Tätä arviointia varten tietokoneellesi tallennetaan evästeitä (lisätietoja § 3:ssa). Näin kerättyjä tietoja tallennetaan ainoastaan Saksassa sijaitseville palvelimillemme. Voit lopettaa tämän arvioinnin poistamalla olemassa olevat evästeet ja estämällä uusien evästeiden tallentamisen. Jos haluat estää evästeiden tallentamisen, et pysty käyttämään kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja. Voit estää evästeiden tallentamisen avaamalla selaimesi asetukset. Voit estää Piwik/Matomon käytön poistamalla valinnan kohdassa Piwik/Matomo iFrame olevasta valintaruudusta. Tämä ottaa käyttöön opt out -liitännäisen.

(3) Eräissä tilanteissa verkkosivustomme saattavat käyttää Piwik/Matomoa IP-osoitteen anonymisointilaajennuksen (AnonymizeIP) kanssa. Tällöin IP-osoitteita käsitellään jatkossa lyhennetyssä muodossa niin, että niitä ei voi liittää suoraan tiettyyn henkilöön. Selaimesi Piwik/Matomon kautta lähettämiä IP-osoitteita ei yhdistetä muihin keräämiimme tietoihin.

(4) Piwik/Matomo on avoimen lähdekoodin ohjelma. Kolmannen osapuolen antamia tietosuojaa koskevia tietoja on osoitteessa https://matomo.org/privacy-policy/

§ 10 Google Analyticsin ja Google Mapsin käyttö

(1) Tämä verkkosivusto käyttää Google Inc.:n (”Google”) Google Analytics -verkkoanalytiikkapalvelua. Google Analytics käyttää evästeitä. Ne ovat tietokoneellesi tallennettavia tekstitiedostoja, jotka mahdollistavat verkkosivustossa vierailusi analysoinnin. Evästeen verkkosivustoa käyttäessäsi muodostamat tiedot lähetetään ja tallennetaan yleensä Yhdysvalloissa sijaitsevalle Googlen palvelimelle. Jos verkkosivustossa on käytössä IP-anonymisointi, Google ensin lyhentää IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai muussa Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen tehneessä valtiossa. Vain poikkeuksellisissa tapauksissa täydellinen IP-osoite lähetetään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Google käyttää näitä tietoja verkkosivuston omistajan puolesta arvioidakseen vierailuasi verkkosivustossa ja laatiakseen verkkosivuston toimintaa ja muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluja koskevia raportteja ja toimittaakseen niitä omistajalle.

(2) Selaimesi Google Analyticsille lähettämiä IP-osoitteita ei yhdistetä muihin Googlen keräämiin tietoihin.

(3) Voit estää evästeiden tallentamisen muuttamalla selaimesi asetuksia. Huomautamme, että tällöin et pysty käyttämään kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja. Lisäksi voit estää evästeen muodostamien, verkkosivustossa vierailuusi liittyvien tietojen (esim. IP-osoitteesi) keräämisen sekä Googlen tekemän näiden tietojen käsittelyn lataamalla seuraavasta linkistä saatavilla olevan selainliitännäisen ja asentamalla sen:
tools.google.com/dlpage/gaoptout.

(4) Lisäksi sinulla on mahdollisuus poistaa tämän verkkosivuston käyttöäsi koskevien tietojen kerääminen käytöstä. Tässä tapauksessa koneellesi asetetaan erityinen opt out -eväste, joka estää käyttötietojesi keräämisen myöhemmin käyttäessäsi tätä verkkosivustoa.

(5) Tämä verkkosivusto käyttää Google Analyticsiä ja ”_anonymizeIp()”-laajennusta. Tällöin IP-osoitteita käsitellään jatkossa lyhennetyssä muodossa niin, että niitä ei voi liittää tiettyyn henkilöön. Jos verkkosivuston käytön aikana kerätyt tiedot sisältävät henkilöön liittyviä tietoja, henkilötiedot poistetaan välittömästi, eikä tietoja voida yhdistää sinuun.

(6) Käytämme Google Analyticsiä voidaksemme analysoida verkkosivustomme käyttöä ja voidaksemme kehittää sitä jatkuvasti. Kerättyjen tilastotietojen perusteella voimme parantaa palvelujamme ja tehdä niistä käyttäjän kannalta kiinnostavampia. Niitä poikkeustapauksia varten, joissa henkilötietoja siirretään Yhdysvaltoihin, Google on liittynyt EU:n ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -järjestelyn piiriin, ks. www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Oikeudellinen peruste Google Analyticsin käyttöön on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 virkkeen f alakohta.

(7) Google Maps. Käytämme Google Mapsia joissakin verkkosivustoissamme. Palvelu mahdollistaa interaktiivisten karttojen näyttämisen suoraan verkkosivustossa ja helpottaa karttatoiminnon käyttöä. Kun vierailet verkkosivustossa, Google saa tiedon, että olet siirtynyt verkkosivustomme kyseiselle sivulle. Lisäksi lähetetään tämän ilmoituksen § 3:n mukaiset tiedot. Tiedot lähetetään riippumatta siitä, toimittaako Google käyttäjätilin, jonka kautta olet kirjautuneena, vai käytätkö palvelua ilman Google-tiliä. Jos olet kirjautuneena Google-tilille, tietosi liitetään suoraan käyttäjätiliisi. Jos et halua tietoja liitettävän Google-profiiliisi, sinun on kirjauduttava ulos ennen painikkeen painamista. Google tallentaa tietosi käyttäjäprofiilina ja käyttää sitä mainontaa, markkinatutkimuksia ja/tai verkkosivustonsa ulkoasua varten omien tarpeidensa mukaan. Tällaisen käytön (myös niiden käyttäjien osalta, jotka eivät ole kirjautuneena) tarkoituksena on erityisesti mainonta tarpeen mukaan ja jotta muille sosiaalisen verkoston käyttäjille voidaan välittää tietoa toiminnastasi verkkosivustossamme. Sinulla on oikeus vastustaa tämän käyttäjäprofiilin luomista. Tämän oikeuden käyttämiseksi sinun on otettava yhteyttä Googleen.

Lisätietoja tietojen keräämisen tarkoituksesta ja laajuudesta ja liitännäisen tarjoajan tekemästä tietojen käsittelystä on saatavilla kyseisen palveluntarjoajan tietosuojailmoituksista.

(8) Tietoja kolmannen osapuolen palveluntarjoajasta: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti, faksi: +353 (1) 436 1001.
Käyttöehdot: https://www.google.com/analytics/terms/us.html;
Tietosuojakatsaus: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en;
Tietosuojailmoitus: https://policies.google.com/privacy?hl=en.

Google käsittelee henkilötietojasi myös Yhdysvalloissa, ja yhtiö on liittynyt EU:n ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -järjestelyn piiriin, ks. https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.